در سه ماهه سوم بارداری چه ورزش هایی انجام دهیم؟

 

ورزش‌های دوران سه ماهه سوم بارداری

ورود به سه ماهه سوم بارداری به معنای ورود به فصل آخر بارداری است. بدن شما در سه ماهه سوم تغییرات زیادی کرده است و وزن شما افزایش یافته است، ممکن است حرکات شما کندتر باشد، اما ورزش همچنان بهترین گزینه برای در امان ماندن از درد و عوارض ناخوشایند بارداری است. در طول سه ماهه سوم بارداری، گهگاه دردها و انقباضات ممکن است شما را آزار دهد، بدنتان زودتر کم آب می شود و به دلیل بزرگی شکم، خوابیدن برایتان دشوار است. ورزش می تواند به شما در مدیریت درد در سه ماهه سوم کمک کند و بدن خود را به تدریج برای روز هیجان انگیز زایمان آماده کند. ورزش های دوران بارداری سه ماهه سوم می تواند به شما کمک کند خواب بهتر و عمیق تری داشته باشید. در این مقاله برای شما خانم های بارداری که در سه ماهه سوم بارداری قرار دارید و به لطف ورزش و تحرک، زایمان راحت و موفقیت آمیزی را تجربه می کنند، تهیه شده است.

نحوه انجام ورزش ایمن در سه ماهه سوم بارداری

اگر سالم هستید و بارداری شما به طور طبیعی پیشرفت می کند، می توانید فعالیت بدنی منظم را در سه ماهه سوم ادامه دهید یا شروع کنید. فعالیت بدنی خطر سقط جنین، وزن کم هنگام تولد یا زایمان زودرس را افزایش نمی دهد. اما مهم است که در اولین ویزیت های دوران بارداری خود در مورد ورزش در سه ماهه سوم با متخصص زنان و زایمان خود صحبت کنید. اگر متخصص زنان و زایمان به شما چراغ سبز نشان می دهد که ورزش کنید، می توانید در مورد فعالیت هایی که می توانید با خیال راحت انجام دهید صحبت کنید.

ورزش منظم در دوران بارداری از چند جهت برای شما و کودکتان مفید است:

زنانی که در دوران بارداری ورزش می کنند از مزایای سلامتی بسیاری برخوردار هستند. این مزایا عبارتند از:

ورزش کمردرد را کاهش می دهد.

ورزش یبوست را برطرف می کند.

منجر به افزایش وزن سالم در دوران بارداری می شود. برای کنترل وزن خود در دوران بارداری می توانید از ماشین حساب آنلاین BMI پینو بیبی استفاده کنید.

وضعیت جسمانی کلی زنان باردار را بهبود می بخشد.

سیستم قلبی عروقی زنان باردار را تقویت می کند.

این به زن باردار کمک می کند تا پس از تولد نوزاد زودتر به اندام خود بازگردد.

  • ممکن است خطر ابتلا به دیابت بارداری، پره اکلامپسی و زایمان سزارین را کاهش دهد.
  • وضعیت قلبی عروقی را بهبود می‌بخشد.

 

کارشناسان فعالیت بدنی کم تا متوسط ​​را برای زنان باردار در سه ماهه سوم توصیه می کنند. البته میزان و نوع ورزش با سوابق پزشکی مادر قبل و حین بارداری مرتبط است. برخی از زنان باردار حتی می توانند با اجازه پزشک خود فعالیت های شدیدی مانند دویدن در دوران بارداری انجام دهند. با این حال، زنان باردار باید اقدامات احتیاطی خاصی را برای حفظ سلامت و سلامت کودک خود انجام دهند.

 

ایمنی در ورزش در سه ماهه سوم بارداری

متخصصان اذعان دارند که در دوران بارداری، مفاصل شل و لرزان می شوند. انجام ورزش هایی که مفاصل را تثبیت می کند و از آسیب ها جلوگیری می کند می تواند کمک کننده باشد.

ایمنی هنگام ورزش بسیار مهم است، بنابراین همیشه باید قبل از شرکت در هر برنامه تناسب اندام جدید با متخصص یا پزشک خود صحبت کنید. بارداری، به خصوص در این مرحله، زمان شروع یک برنامه ورزشی شدید نیست. کسانی که کم تحرک بوده اند باید با پیاده روی شروع کنند. در سه ماهه سوم بارداری شما از انجام یک سری فعالیت ها منع می شوید، به خصوص اگر از آن دسته افرادی هستید که قبل از بارداری ورزش نمی کردند. از فعالیت های زیر اجتناب کنید:

  • پرش و جهش
  • انجام حرکات تعادلی
  • حرکات قدرتی

برای انجام ورزش های سه ماهه سوم بارداری و داشتن یک زایمان آسان، بدون درد با  اپیدورال توسط خانم حوری سادات متفکریان میتوانید به مرکز مامایی ماما میلاد مراجعه کنید، یا با شماره‌های زیر تماس بگیرید.

۰۹۹۶۳۲۴۵۰۴۸

۰۲۵۳۲۹۲۸۱۸۴

 

ورزش‌های مناسب با سه ماهه سوم بارداری

برای آشنایی با تمریناتی که می‌توانید تا سه ماهه سوم بارداری خود را ادامه دهید، ادامه مطلب را بخوانید هم‌چنین توصیه می‌کنیم مقاله یوگا بارداری سه ماهه دوم را نیز از وبسایت مرکز مشاوره مامایی ماما میلاد مطالعه فرمایید.

پیاده روی و دویدن در سه ماهه سوم بارداری

پیاده روی یکی از بهترین ورزش ها برای زنان باردار است. اگر راه رفتن برای یک چالش قلبی عروقی کافی نیست، به جای آن دویدن را امتحان کنید. با این حال، بارداری زمان شروع یک روتین دویدن و شروع این فعالیت بدنی شدید نیست. اگر تا هفته بیست و هفتم بارداری به طور مداوم و منظم دویدن داشته باشید و دویدن جزو برنامه های روتین و روزانه شما بوده باشد، ادامه برنامه ورزشی برای دویدن مشکلی ندارد و نیازی به توقف نیست مشکلات یا ناراحتی ها این دوره برای شما ایجاد شده است.

در مطالعه ای که توسط سازمان بهداشت ورزش منتشر شد، 110 دونده زن مسافت رقابتی را دویدند و عادات آنها در دوران بارداری مورد بررسی قرار گرفت. از 70 درصدی که تصمیم گرفتند روال دویدن خود را حفظ کنند، 31 درصد تا سه ماهه سوم بارداری به دویدن ادامه دادند و هیچ مشکلی در مورد وضعیت بارداری آنها گزارش نشد.

نکته کلیدی و مهم دویدن در سه ماهه سوم بارداری؛ مدت و شدت تمرین را کاهش دهید. حتی زنان ورزشکار باتجربه و حرفه ای تلاش های معمول خود را به نصف یا بیشتر کاهش می دهند. به عبارت دیگر، اگر بدن شما احساس خوبی ندارد، دویدن را کاهش دهید یا آن را متوقف کنید.

 

شنا در سه ماهه سوم بارداری

اگر به استخر دسترسی دارید، از ورزش های آبی استفاده کنید شنای لپ یک ورزش عالی برای کل بدن است (نوعی تکنیک شنا است، شبیه به دویدن در یک مسیر رفت و برگشتی). استخر شنا مانند یک مسیر مسابقه است که در آن از یک سر تا سر دیگر شنا می کنید و یک دور کامل را کامل می کنید. همچنین می تواند درمان خوبی برای زنانی باشد که درد و گرفتگی عضلات خود را تجربه می کنند. آب پاها و کمر خسته شما را تسکین می دهد و به جلوگیری از گرمازدگی کمک می کند.

به یاد داشته باشید که ورزش حتی در آب سرد تولید عرق می کند. اگر برای مدت طولانی شنا می کنید، مطمئن شوید که به اندازه زمانی که بیرون از استخر هستید آب می نوشید.

 

ایروبیک در آب در سه ماهه سوم بارداری

کلاس های ایروبیک زیادی وجود دارد که برای تفریح ​​در زیر آب عالی هستند. زومبا در استخر باعث می شود با مقاومت بیشتری برقصید. کلاس‌های مفصلی و انعطاف‌پذیری راه‌های ملایمی را برای آزمایش دامنه حرکتی شما با پشتیبانی از وضعیت بدن در آب ارائه می‌دهند. دویدن در آب برای دوندگانی که در دوران بارداری احساس ناراحتی می کنند ایده آل است. حتی برخی باشگاه ها دوچرخه های ثابت را در آب می گذارند.

 

یوگا، پیلاتس، بره و دیگر تمرینات ورزشی

ورزش‌های که کمتر قدرتی و ضربه‌ای هستند برای زنان در سه ماهه سوم بارداری عالی هستند. مانند:

  • یوگا
  • پیلاتس
  • بره (Barre)
  • دوچرخه‌سواری

این تمرینات تمام گروه های عضلانی اصلی را هدف قرار می دهد. این تمرینات به شما کمک می کند تا برای زایمان آماده و قوی باشید.

سعی کنید در کلاس های طراحی شده برای زنان باردار شرکت کنید. در این کلاس ها، وضعیت ها و حرکات به گونه ای اصلاح می شود که در هفته های اخیر ایمن و سازگار با رشد کودک باشد.

یوگا در سه ماهه سوم بارداری

یوگای مناسب برای بارداری عموماً یوگای ترمیمی است. مخصوصا برای خانم های بارداری که در هفته های آخر بارداری هستند و جنین به حداکثر رشد خود رسیده است و حرکت کمی برای مادر سخت است. علاوه بر این، در ماه های آخر بارداری، فشار بر عضلات و اسکلت کمر و لگن افزایش می یابد. در یوگای ترمیمی، حرکات با استفاده از وسایلی مانند بالش و بلوک یوگا (از فوم سرد ساخته شده اند) و تشک انجام می شود. این ابزار قسمت هایی از بدن زن را که خالی از زمین یا سطح نگهدارنده است پر می کند و باعث ایجاد آرامش و کشش مناسب در این اندام ها می شود. تحقیقات نشان داده است که یوگا می تواند اضطراب و افسردگی را که از عوارض شایع بارداری هستند، کاهش دهد. به گروهی از زنان باردار که از افسردگی بارداری رنج می بردند، یک کلاس یوگا 20 دقیقه ای از هفته های 22 تا 34 بارداری توصیه شد. نتایج در تمام زمینه های جسمی و روحی مثبت بود. یافته های تحقیقاتی در این زنان بهبود خلق و خو، کاهش درد و کاهش بروز زایمان زودرس و سزارین را گزارش کرده است.

اگر به دنبال درمان قطعی واژینیسموس هستید، بر روی لینک زیر کلیک کنید و یا با مرکز مامایی ماما میلاد تماس بگیرید.  09963245048  - 02532928184

 https://mamamilad.ir/product/%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D9%82%D8%B7%D8%B9%DB%8C-%D9%88%D8%A7%DA%98%DB%8C%D9%86%DB%8C%D8%B3%D9%85%D9%88%D8%B3-%D9%81%D9%82%D8%B7-%D8%A8%D8%A7-%D8%B3%D9%87-%D8%AC%D9%84%D8%B3%D9%87-%D9%85%D8%B4/

 

پیلاتس در سه ماهه سوم بارداری

جوزف پیلاتس، مخترع پیلاتس، روش خود را به عنوان هنر حرکت کنترل شده ارائه کرد که اگر به درستی انجام شود، باید شبیه یک تمرین درمانی باشد. اگر به طور منظم تمرین کنید، پیلاتس انعطاف پذیری را بهبود می بخشد، قدرت، کنترل و استقامت را در سراسر بدن ایجاد می کند و هم ترازی، تنفس، ایجاد یک هسته قوی و بهبود هماهنگی و تعادل را بهبود می بخشد. هسته مرکزی که از ماهیچه های شکم، پشت و لگن تشکیل شده است، اغلب «نیروگاه» نامیده می شود و کلید ثبات یک فرد در نظر گرفته می شود. سیستم پیلاتس اجازه می دهد تا سختی تمرینات از مبتدی تا پیشرفته یا هر سطح دیگری متفاوت باشد و به اهداف یا محدودیت های مربی و تمرین کننده پاسخ می دهد و با تطبیق بدن با تمرینات می توان شدت آنها را افزایش داد.

پیلاتس یک راه عالی برای زنان برای تقویت ثبات مرکزی بدن (که هسته شامل عضلات شکم، پشت و لگن است) در دوران بارداری است. با رشد برآمدگی، هسته ضعیف می شود و می تواند منجر به کمردرد و سیاتیک شود. حرکات روی تشک پیلاتس کلاسیک باعث تقویت عمیق ترین ماهیچه شکم یعنی عرضی شکم می شود که وضعیت کلی بدن را بهبود می بخشد و می تواند هنگام هل دادن جنین در دوران بارداری مفید باشد.

بره Barre در سه ماهه سوم بارداری

این یک نوع تمرین بدنی است که عموماً در کلاس های گروهی در سالن های بدنسازی با استفاده از نوار باله و ترکیب حرکات ناشی از یوگا و پیلاتس انجام می شود. گاهی اوقات برای انجام تمرینات ساق پا از تجهیزات دیگری مانند نوارهای مقاومتی، تسمه های یوگا، توپ های ورزشی و وزنه های دستی به غیر از میله استفاده می کنند. تمرینات Barre به طور معمول بر حرکات ضربانی کوچک با تأکید بر فرم مرکزی، هم ترازی و درگیری تمرکز دارند. در تمرینات ایزومتریک، ورزشکاران بدن خود را ثابت نگه می دارند و در طول انقباض، گروه های عضلانی خاصی را هدف قرار می دهند. تکرارها عموما زیاد، دامنه حرکتی کم و وزنه ها عموماً سبک هستند. کلاس های Barre بر روی قسمت تحتانی بدن و هسته تمرکز دارند و قدرت و انعطاف پذیری را از مچ پا از طریق ساق پا، زانو، ران، باسن و شکم توسعه می دهند. این دقیقاً اندام های بدن زن باردار هستند که بیشترین فشار را در دوران بارداری تجربه می کنند.

 

دوچرخه سواری در سه ماهه سوم بارداری

اگر قبلاً دوچرخه سواری یک ورزش یا فعالیت روزانه بوده هیچ اشکالی ندارد، اما در آن زیاده روی نکنید. علاوه بر این، اگر مشکلات لگن و کمر دارید، بهتر است به دلیل نشستن طولانی مدت روی زین دوچرخه، مدت زمان دوچرخه سواری را کاهش دهید. همچنین از دوچرخه سواری روی سطوح ناهموار و شیب دار خودداری کنید، زیرا احتمال سقوط و از دست دادن کنترل شما زیاد است. اما دوچرخه سواری در دوران بارداری خطر بالایی دارد و صرف نظر از سطح حرفه ای بودن فرد، احتمال افتادن از دوچرخه و زمین خوردن در این ورزش زیاد است. توصیه می کنیم اگر دوچرخه سوار حرفه ای هستید و برای ادامه تمرین نیاز به دوچرخه سواری در دوران بارداری دارید، تمام اقدامات احتیاطی را انجام دهید و تا جایی که ممکن است با یک مربی یا مسافر در یک مسیر استاندارد دوچرخه سواری کنید. بهتر است در دوران بارداری از دوچرخه ثابت استفاده کنید و به خصوص اگر دوچرخه در استخر باشد و در آب رکاب بزنید، این کار بر روی عضلات پایین تنه تاثیرات مثبتی خواهد داشت.

 

وزن بدن و حرکت‌های تقویت‌کننده

وزنه های سنگین می تواند در سه ماهه سوم خطرناک باشد، به خصوص اگر عادت به بلند کردن آنها نداشته باشید. تمرینات با وزن بدن را برای حفظ قدرت خود امتحان کنید، مانند:

  • چمباتمه زدن و اسکات
  • کار با استپ (مکعب‌های از جنس فوم سخت)
  • فشارهای دیواری (استفاده از دیوار به عنوان تکیه‌گاه)
  • از کرانچ و کارهای روی شکم فشار وارد می‌کند، خودداری کنید (مثل حرکت گهواره)

در سه ماهه سوم بارداری، خوابیدن طولانی مدت به پشت می تواند مشکل ساز باشد. توصیه می شود در این مدت به پهلو بخوابید که به تثبیت عضلات و سایر نواحی از جمله:

 

  • باسن
  • عضلات بیرونی ران‌ها
  • عضلات داخل ران‌ها
  • همسترینگ

زمانی که صحبت از وزنه می شود، توصیه می شود هنگام انجام تمرینات بازو از وزنه های سبک استفاده کنید. از آنجایی که وزن جنین در سه ماهه سوم بارداری افزایش می یابد و سنگین می شود، تمرینات زیر را با یک جفت دمبل ۵/۰ تا ۵/۲ کیلوگرمی انجام دهید:

  • ایجاد فرم‌های پایه در عضلات دوسر بازو (فرم پیچش ماهیچه)
  • افزایش دامنه حرکت جانبی
  • کار روی عضلات سه سر بازو

 

سخن پایانی

سه ماهه سوم بارداری پر از افکار، احساسات و حتی تغییرات فیزیکی است. برای خانم هایی که ورزش می کنند، حتی 20 دقیقه ورزش در روز می تواند بسیاری از این علائم را کاهش دهد، به شما انرژی بدهد و بدن شما را برای زایمان تقویت کند. این عادات سالم را هم اکنون با شرکت در کلاس های ورزشی برای زنان باردار یا استفاده از فیلم های آموزشی شروع کنید. توجه داشته باشید که هر گونه فعالیت بدنی را باید زیر نظر پزشک متخصص و با نظر پزشک انجام دهید. برای انجام ورزش های سه ماهه سوم بارداری و داشتن یک زایمان آسان، بدون درد با  اپیدورال توسط خانم حوری سادات متفکریان میتوانید به مرکز مامایی ماما میلاد مراجعه کنید، یا با شماره‌های زیر تماس بگیرید.

۰۹۹۶۳۲۴۵۰۴۸

۰۲۵۳۲۹۲۸۱۸۴

 

۰ ۰
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.